Ontwikkelingen Academy Attendance gepresenteerd op gebruikersdag

Op 19 januari heeft de eerste gebruikersdag van Academy Attendance plaatsgevonden in Utrecht. Tijdens deze dag gingen gebruikers met elkaar en met het ontwikkelteam aan de slag om Academy Attendance nog verder te laten aansluiten bij hun behoeftes. In deze blog de belangrijkste lessons learned van de dag.

Academy Attendance: een tool voor studiebegeleiding, evaluatie en dagroostering

Tijdens de dag kregen de gebruikers veel inzicht in hoe collega opleidingen in het Hoger Onderwijs Academy Attendance inzetten. De toegevoegde waarde was bij iedere opleiding weer net anders. De basis is en blijft registratie en administratie van aanwezigheid, maar verschilt het hoe het gebruikt wordt binnen de onderwijsorganisatie. Zo wordt de informatie gebruikt voor studiebegeleiding en evaluatie van onderwijswijslogistiek, maar wordt het systeem ook gebruikt als tool voor dagroostering. Hieruit blijkt wel dat de kracht van Academy Attendance, data op verschillende manieren presenteren optimaal gebruikt wordt.

Impressie van de gebruikersdag

Nieuw online helpcentrum geeft basis voor snelle implementatie

Tijdens de gebruikersdag werd ook het nieuwe online helpcentrum gelanceerd. In plaats van de traditionele handleiding is er nu een online dynamische handleiding die goed doorzoekbaar is. Hierin is er speciale aandacht voor de docenten en mentoren die nieuw zijn bij de opleiding. De gebruikers reageerden enthousiast en gaven aan dat het een voorbeeld is voor onderwijssystemen. De volgende stap is om het helpcentrum verder te ontwikkel met korte introductiefilmpjes

Academy Attendance stelt onderwijs in staat te ontwikkelen

De gebruikers gaven aan dat ze in de toekomst verdere behoefte hebben aan flexibele, operationele tools en hierin Academy Attendance leidend is. Een van de gebruikers vernieuwd binnenkort haar gehele curriculum en zij zien hierin een grote rol voor Academy Attendance als volgsysteem van de student gedurende de lesweken. Hieruit kwam de wens van gebruikers om inschrijven voor onderwijs, meer interactie tussen docenten mogelijk te maken. Deze ontwikkelingen worden in samenwerking met de gebruikers verder uitgewerkt.

Wil je de presentatie van de gebruikersdag ontvangen, stuur dan een e-mail naar info@academy-attendance.nl

Share