Erasmus MC start met Academy Attendance

Vanaf januari 2018 maakt het Eramus MC gebruik van Academy Attendance. Tijdens de verkenningsfase bleek dat zij naast registratie van de aanwezigheid van studenten bij (verplicht) onderwijs ook een andere behoefte hadden; registratie van de leseigenschappen in het algemeen. In deze blog hoe wij dit in samenwerking met het Erasmus MC hebben vormgegeven.

De casus

Logo Erasmus MC

Het onderwijs van het Erasmus MC wordt gegeven door docenten die naast docent ook arts zijn. De docent/arts die geroosterd is bij de les wordt soms opgeroepen voor spoedoperatie of er is een wijziging van diensttijden, enzovoorts. Het Erasmus MC wil een beeld hebben van deze wijzigingen en vroeg zich af of de registratie hievan geïntegreerd kon worden met de aanwezigheidsregistratie.

De oplossing

Hiervoor is het noodzakelijk dat docenten de gegevens van hun les kunnen aanpassen, indien nodig, en bevestigen. Dit is op een laagdrempelige manier geïmplementeerd in Academy Attendance en is integraal deel geworden van de flow (gebruikershandelingen) van de aanwezigheidsregistratie. Dit werkt als volgt:

Docentenregistratie in Academy Attendance
  1. Uitgangspunt blijft het geplande rooster, wat in meer dan 90% van de gevallen correct blijkt. Het docent eigen rooster wordt getoond op het dashboard.
  2. De docent kan op een eigen les klikken die op het punt staat te beginnen of snel een andere les zoeken. Als hij/zij een les overneemt van een collega kan hij/zij zoeken naar de collega en wordt direct het rooster van deze collega getoond.
  3. Vervolgens kan de docent het tijdstip, lokaal van de les eenvoudig aanpassen en de lesgegevens bevestigen.
  4. Na het bevestigen verschijnt direct de code of de aanwezigheidslijst en kan de aanwezigheid snel geregistreerd worden.

Academy Attendance geeft ons de mogelijkheid om op een efficiëntere manier onze bedrijfsvoering vorm te geven

Deze oplossing wordt gebruikt bij het Erasmus MC en is zeer intuïtief: “Door de gebruiksvriendelijkheid hopen wij dat deze manier van registreren meer transparantie geeft voor de student en ons als Onderwijs Service Centrum de mogelijkheid geeft om op een efficiëntere manier onze bedrijfsvoering vorm te geven”. De komende tijd zal Academy Attendance bij meer onderwijs en bij meer docenten ingezet worden. Wij zijn kijken daar naar uit en zijn al met al verheugd het Erasmus MC als klant te hebben mogen verwelkomen.

Neem contact op met info@academy-attendance.nl als je ook gebruikt wilt maken van deze functionaliteit of voor meer informatie.

Share