Diensten

Iedere opleiding binnen het Hoger Onderwijs heeft zijn eigen (didactische) visie en wij vinden dat software deze moet ondersteunen. Met deze gedachte is Academy Attendance zelf al zeer flexibel in te richten, maar wij kunnen ons voorstellen dat je vraag breder is dan de functionaliteiten van Academy Attendance.

Wij gaan daarom graag met je het gesprek aan over (andere) vraagstukken die je hebt die raakvlak hebben met IT of data en het onderwijs. Neem contact op!

Data analyse en data science

Opleidingen hebben vaak een schat aan data beschikbaar, maar wij zien geregeld dat deze niet optimaal wordt ingezet in de opleiding. Hiertoe kunnen wij samen met de opleiding een datastudie opzetten, waarbij bijvoorbeeld wordt gekeken naar:

  • Kritische factoren voor studiesucces
  • Analyse wanneer studenten vertraging oplopen
  • Relatie tussen matchingsresultaat en studievoortgang
  • Hoever de populatie studenten op dit moment is

Zo hebben wij voor de Haagse Hogeschool een datastudie uitgevoerd wat de kritische factoren zijn voor studiesuccess. Wil je weten wat daaruit is gekomen, neem contact op en wij sturen je de resultaten.

Softwareontwikkeling

Binnen het hoger onderwijs zijn er nog veel processen die effectiever en efficiƫnter kunnen worden ingericht. Hierbij ontwikkelen wij ook (semi)maatwerk oplossingen die, doordat ze gebaseerd zijn op een van onze producten rondom aanwezigheid, curriculum, matching snel en kosteneffectief gerealiseerd kunnen worden.

Begeleiding bij inzetten van data

Vanuit Academy Attendance hebben wij gezien dat opleidingen het vaak lastig vinden de analyses en data te gaan gebruiken binnen de opleiding. Wij kunnen ondersteunen in dit proces, door processen te automatiseren, gerichtere berichten te sturen en dashboards op maat te ontwikkelen.

Automatiseren repeterende taken

Binnen het onderwijs zien wij dat de onderwijs ondersteunende diensten nog veel tijd kwijt is aan repeterende administratieve handelingen. Met onze kennis van IT en onderwijs kunnen wij het werk versnellen, zodat er tijd overblijft voor belangrijke niet-repeterende handelingen. Dit kan bijvoorbeeld door het inzetten van eenvoudige tool of het toepassen van een aantal slimme Excel- en Word-handelingen.

Your Next Concepts logo