Hoe kunnen we onderwijs op locatie door laten gaan? 3 middelen

Met het aanscherpen van de maatregelen gaat ook voor onderwijsinstellingen een nieuwe fase in als wat betreft de invulling van het fysieke onderwijs. Het is nu essentieel dat onderwijs op locatie door kan gaan zodat de studenten geen extra achterstanden gaan oplopen.

Aan de hand van de eerste lockdown hebben wij de afgelopen maanden hard gewerkt om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen in het verantwoord organiseren van het fysieke onderwijs. Hieronder lees je 3 casussen hoe wij dit gedaan hebben:

  1. Bezoekersregistratie en bron- en contactonderzoek
  2. Inschrijven voor lessen en werkplekken
  3. Registratie van de aanwezigheid bij onderwijs

1. Bezoekersregistratie en bron- en contactonderzoek

Met bezoekersregistratie krijgt de instelling live inzicht wie er momenteel aanwezig zijn in de onderwijspanden en is er altijd een up-to-date personenlijst beschikbaar in het geval van een besmetting. Wij maken het opzetten van het systeem zo simpel mogelijk zodat er snel gestart kan worden. Op basis van de bestaande infrastructuur bieden wij oplossing met campuskaarten, tags of het scannen van een QR-code met een telefoon.

De HvA en UvA gebruiken de bezoekersregistratie (nu anoniem) met hun eigen studenten/medewerkerskaart. Elke student en medewerker houdt zijn/haar collegekaart voor de scanner wanneer ze het gebouw betreden en verlaten. Op basis hiervan hebben de UvA en HvA zicht op de aantallen bezoeker en de in en uitstroom per gebouw en campus.

Analytics bezoekersregistratie
Aantal en type aanwezigen op een onderwijslocatie door de dag heen

2. Inschrijven voor lessen én werkplekken

Inschrijven op werkplekken
Eenvoudig inschrijven voor werkplekken

Met onze inschrijfmodule kunnen studenten en medewerkers zich inschrijven voor onderwijsactiviteiten en werkplekken. Hierdoor wordt de maximumcapaciteit van het aantal aanwezigen niet overschreden en kunnen de beschikbare plaatsen zo efficiënt mogelijk ingezet worden.

Het VUmc (afdeling onderwijs) gebruikt de inschrijfmodule voor het inschrijven van werkplekken. Op deze manier kunnen medewerkers thuis zien of er nog plek is in de kantoren wat voorkomt dat medewerker voor niks naar de locatie komt en het te druk wordt in de gebouwen.

Bij diverse Academy Attendance gebruikers is het on-campus onderwijs op basis van inschrijving waarbij iedere student een beperkt aantal on-campus activiteiten kan volgen. Hiermee kan het fysieke onderwijs veilig gegeven worden, binnen de grenzen gesteld door de overheid. Iedere student kan zo voor hem of haar gunstige tijden kiezen. In geval dat hij/zij niet meer kan, bijvoorbeeld door besmetting, kan de student zichzelf uitschrijven om zo een plek vrij te maken voor een medestudent. Hiermee worden de beperkte plekken zo optimaal mogelijk ingezet.

3. Registratie van de aanwezigheid bij onderwijs

Door de aanwezigheid bij te houden in lessen krijgt de opleiding inzicht of het aantal beschikbare plaatsen optimaal wordt benut. Wat we nu bij veel van onze klanten zien is dat de aanwezigheid bij alle lessen verplicht wordt. Met onze digitale registratiemethodes kan dit proces coronaproof en overzichtelijk vormgegeven worden.

Aanwezigheid registreren
Aanwezigheidsregistratie met scanner

De kracht van de verschillende modules is dat ze met elkaar geïntegreerd kunnen worden. Zo kan je als onderwijsinstelling studenten laten inschrijven voor een les en kunnen de studenten zich alleen inchecken op de onderwijslocatie als ze zich voor de juiste les hebben ingeschreven. Hiermee kunnen verschillende processen vanuit één centrale omgeving uitgevoerd worden wat de logistiek binnen de onderwijsinstelling overzichtelijk maakt.

Samen staan we sterker

Samen met onze klanten zetten wij onze schouders eronder om het fysieke onderwijs zo goed mogelijk in te richten. Wij moedigen heel Nederland en België aan om dit ook te doen. Wanneer je hierover advies wilt of interesse heeft in één van onze modules nodigen wij je graag uit om contact op te nemen.

Share